Diepte

Bij het werk Diepte komt mijn inspiratie uit patronen in de natuur. Als ik buiten loop raak ik geboeid door de silhouetten van takken waar de zon doorheen schijnt, door de kringen in een meer die ontstaan doordat er een druppel op valt, door de kraters van de maan, door de groei van een schimmel en door de golven van de zee.
In dit werk wil ik de suggestie wekken van vloeibaarheid en stroming zonder dat het een directe weergave van water is. Het blauwe patroon is een weergave van mijn zoektocht naar een vorm van oneindigheid. Mijn hele leven kijk ik al naar alle patronen om me heen en probeer ik patronen te creëren die, voor het oog, oneindig door lijken te gaan. 
 
Ik heb een passie voor ambacht. Het inspireert me hoe de kennis van de techniek al eeuwenoud is en van generatie op generatie wordt overgedragen. Momenteel werk ik met het ambacht glas in lood. De tijd en energie die ik in dit werk heb gestoken zie je terug in het eindresultaat. De imperfectie van handwerk zorgt volgens mij voor een onnamaakbare charme.
Mijn passie voor het ambacht glas in lood, de zoektocht naar oneindigheid en mijn fascinatie voor bepaalde natuurverschijnselen zijn samengekomen in het werk Diepte.

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met componist en sound designer Joost Diederen en videograaf Kees Willems. De twee glas-in-lood kunstwerken die te zien zijn in de video zijn genaamd Diepte en Einde Loos. Bekijk de video op een computer, met een koptelefoon of headset voor de volledige ervaring.